dimecres, 1 de juny del 2016

PROVA GLOBAL

Nois i noies!
 Fem una mica de memòria i recordem tot allò que els estudiants de 4t. d'ESO heu après i heu de saber en acabar els vostres aprenentatges.
 Recordeu que l'examen és competencial i que incidirem especialment en una expressió escrita correcta: adequada, coherent, cohesionada i correcta ortogràficament i gramaticalment. No oblideu, no obstant això, les lectures i els continguts que sobre literatura catalana hem treballat durant aquest curs. 
  Així que: preneu-ne bona nota i ànims!!


1.   



1    Que l’alumne-a sigui capaç d’expressar i comunicar missatges orals i escrits amb adequació, coherència i cohesió i amb correcció ortogràfica i gramatical.
2.     Que sigui capaç d’informar sobre un tema determinat.
3.     Que sigui capaç d’escriure i comprendre textos ,extrets de la vida quotidiana, bàsics per a la vida adulta.
4.     Que sigui capaç de reflexionar i donar opinions argumentades, ja sigui per escrit o oralment.
5.     Que conegui els principals autors/es i períodes  tant de la literatura catalana com de la literatura universal i de les obres més representatives de la nostra cultura literària.
6.     Que sigui capaç de reflexionar i donar opinions critiques raonades (oralment i per escrit) a partir de la lectura de textos literaris i/o clàssics.
7.     Que sigui capaç de valorar el fet literari i d’expressar tant la seva valoració com de comentar-lo literàriament, tot seguint una estructura establerta.
8.     Que valori, d’acord amb la sensibilitat pròpia, les aportacions de les lectures literàries, tot demostrant criteri personal i un cert grau d’autonomia.
9.     Que utilitzi estratègies pe analitzar i representar gràficament les idees bàsiques d’un text.
10.  Que llegeixi les obres programades de literatura catalana i/o literatura universal.
11.  Que utilitzi correctament la morfología i la sintaxi de la llengua catalana en les seves produccions escrites i orals.
12.  Que comprengui l’estructura sintàctica de la llengua catalana i sigui capaç d’analitzar-la.
13.  Que reconegui les categories gramaticals dels mots de la nostra llengua i les seves funcions sintàctiques.
14.  Que utilitzi diferents editors digitals per produir textos i exposar treballs i idees.
15.  Que utilitzi recursos TIC tant per a rebre com per a emetre informacions (blocs, planes web, wikis…) i que conegui diferents programes d’edició i producción d’informació (glogster,movie-maker, prezi…)
16.  Que comprengui, valori  i respecti la diversitat lingüística de la nostra terra .
17.  Que conegui els factors històrics i lingÜístics que han donat lloc a  les diferents varietats  dialectals/geogràfiques de la llengua catalana.



Codi QR

<div id="qrcode"> <img src="https://www.codigos-qr.com/qr/php/qr_img.php?d=https%3A%2F%2Fsarria.salesianes.org%2F&am...